Gevär 640101 SÅLD

Licensfritt.se

640101

 

Gallagher carbine

 

Bössan är i gott skick och har blank pipa med SKARP räffling.

 

Något litet märke finns kvar, men inget djupt så det kommer att försvinna när bössan börjar användas.

 

Bilderna är tagna med skarp lampa i ena änden för att visa dess goda skick.

 

När man använder sig av släpljusmetoden (dåligt ljus) blir det oftast otydliga bilder och det är svårare att se räfflingen i hela loppet.

 

Dock bör man även med denna metod se skarp räffling om säljaren påstår att pipan är bra. De två sista bilderna är tagna utomhus i släpljus, man kan även på dessa bilderna se att pipan är i gott skick men man ser bara en liten bit in eftersom ljuset är så dåligt vid släpljusmetoden.

 

Att använda sig av motljus/släpljus (dåligt ljus) är ett bra sätt att inte visa hela pipan tydligt och det vill man ju inte. Om pipan tex är dålig i mitten så är det perfekt om man vill dölja det för ev kunder då motljus ofta bara visar någon eller ett par dm in.

 

Nog om det, pipan är i mycket gott skick och man ser detta tydligt på bilderna med skarp lampa!

 

Mekanismen är tät och fin.

 

Hylsor: Hylsorna på bilden är tillverkade till denna carbin dvs de passar fint utan att klämmas fast, dock bör de användas/skutas med några gånger för att skjutas/slitas till för perfekt passform. Hylsorna har rätt längd mot hylsläge och rekylsköld dvs de fungerar fint.

 

Köper man lösa hylsor från handlare är de oftast till för replikorna och passar inte som de skall, ev går de att använda men de blir aldrig så bra som de som tillverkats för vapnet ifråga.

 

Den större mässingshylsan är ett seating tool så man får kulan på plats.

 

Nippeln är original/löstagbar och i gott skick passande nippelnyckel medföljer.

 

Träbiten med 10 hylsor 10 hattar 10 kulor är förnämligt att ha med sig på banan, då har man perfekt koll på allt och har inte saker som rullar runt på bordet.

 

Carbinen provskjöts så sent som igår. Vi skjöt från 300meters vallen, kan inte säga att jag fick till det då det endast var en funktions kontroll utan större krav, men det blev hål i tavlan de flesta gångerna :) 7/10.

 

SÅLD