Colt1153140SÅLD

1153140

 

Colt army mod 1860 cal 44. Nummerriktig inkl kilen.

 

Revolvern är i ett riktigt bra skick och för att kunna säga det är det en del kriterier som måste uppfyllas:

 

Tex måste skarven/luggen på pipan som möter stommen vara rak och tät i annat fall så kommer aldrig revolvern att kunna skjuta bra förmodligen inte ens träffa tavlan så kolla gärna detta på annonser ni kan se på Coltar får absolut inte gå att se igenom skarven då är det ett musikinstrument (Maracas).

 

Mycket bra skarv pipa stomme.

 

Spelet mellan pipan och trumman är måttligt viktigt inte omåttligt som de flesta verkar tro det är inget annat än ett nutida försäljningstrick med det sagt så kan såklart inte spelet vara vad som helst men på tiden det begav sig så lämnade de fabriken med mellan 0,10-0,40 har man sedan ett mindre spel är det oftast för att en trumma märkt med acceptans stämplar från en annan revolver har hamnat i just din stomme inte alls ovanligt och är spelet tex 0,05 så är revolvern undantagslöst backad på ett eller annat sätt, vanligt försäljar trick.

 

En revolver med ett spel pipa cylinder på tex 0,40 är en bra revolver och skjuter absolut lika bra som en med spel 0,25 och det betyder inte tvunget att den är mer sliten.

 

Spel pipa cylinder med rätt inslagen kil 0,20.

Trummscen intakt riktigt bra skick.

 

Att kolvträet passar vapnet är rätt indikation på att kolven skall vara i just den stommen inte att någon har skrivit vapnets nummer på baksidan/insidan av kolven, mycket vanligt försäljartrick.

 

Kolven passar mycket bra ända ut i kanterna.

 

Axeln för trumman bör vara utan grov rost och inte kortad i framkant, är den kortad i framkant innebär det att revolvern har backats.

 

Fin rostfri trummaxel.

 

Cylinderns kammare bör vara lika i storlek faller en eller flera kula längre ner i kammrarna betyder det att just den/de kulorna går trögare igenom pipan eftersom de inte blivit kalibrerade i kammrarna.

 

Fina kammare som är lika.

 

Nipplarna är viktiga är hålen på insidan av nipplarna olika stora så blir tändlågan olika stor och krutet antänds snabbare i de kammrarna. Original nipplar i bra skick är alltid att föredra, nya kan alltid köpas in men de gamla är värre med.

 

Nipplarna är lossade de är antika och i bra skick.

 

Bra mekanik med 3 klick ala Colt.

 

Pipans räfflor är såklart viktigt men skillnaden på en 6/10 och 10/10 märks inte på tavlan.

Så länge inga stora skador finns i pipan och räfflingen är tydlig så går de bra.

 

Pipans räffling är ljus med skarpa kanter inga skador 8/10.

 

Jämför gärna med andra vapen ni kan finna och kika efter dessa tricks och tex filskador på pipans bakkanter och baksida trumma dvs tecken på att en revolver backats och oftast beskriven som obs ej backad.

 

Sunt förnuft hjälper!

 

En bra revolver för pengen passar såväl samlare som skytt.

I övrigt se bilder.


SÅLD