Rem1098111SÅLD

Licensfritt.se

098111


Remington nm army cal 44.

 

En revolver tillverkad i juli 1863, det är en sk övergångsmodell från Remington 1861 till 1858nm dvs denna har ff kvar det laxade kornet (som är att föredra då man ju kan justera i sidled) från den äldre 1861 revolvern men har fått den nyare cylindern med säkerhetsupphaken mellan varje kammare och den nya laddarmen.

 

Revolvern är i gott skick och ser riktigt bra ut.

 

Mekaniken är toppen och den låser upp med distinkta klick till stum.

 

Pipadressen är i perfekt skick.

 

På matarkransen kan man se att det inte är några större slitage på revolvern för allt är tydligt och det är också tydligt att ingen åverkan gjort som tex backat pipan som brukar innebära att visa handlare då filar i trummans båda ändar ändå är spelet endast 0,20 på detta vapen.

 

Kolvsidorna ser helt ok ut och verkar bara ha normalt ärligt slitage dessutom har den vänstra en tydlig cartouche BH Benjamin Hannis.

 

Revolvern har inga större synliga slitage eller åverkan på när som vid trummaxeln, som har knackats upp med något verktyg, troligen med en sten redan på 1860 talet så där har man märken, dock är det ingen som gjort några försök att sudda ut dem så revolvern ser ut som och känns som att den lämnade slagfältet häromdagen.

 

Pipan har märken frostighet efter att ha förvarats fuktigt dock är den ljus och har skarp räffling.

 

Idag var 21/2 provskjöts revolvern på vår skjutbana 10 trummor och inte ett enda klick utan revolvern bara fortsatte att fälla burkar ända till sista trumman.

 

Ett mycket trevligt och vackert vapen till ett överkomligt pris jämför gärna med de som säger sig ha sveriges största lager av kvalitets revolvrar i stockholms krokarna.

 

Vi har dock sveriges största lager av obackade revolvrar för de som inte vill ha en åverkad pjäs!

 

Skulle man mot förmodan vilja sänka priset med ett antal tusenlappar genom att svarva ner pipan och snurra den ett extra varv och korta ner laddarmen så ingår det alltid kostnadsfritt dock först efter full betalning.

 

I Usa tar de inte ens av kolvsidorna för de anser att då har åverkan gjorts, backa en pipa gör revolvern till ett ej samlarvärdigt vapen och vapnet sänks ett antal tusenlappar med den åtgärden.

 

SÅLD