Övrigt955109 SÅLD

Licensfritt.se

955109


Starr Da/sa model 1856.


Denna revolvern når möjligen upp till NRA Fine för de där amerikanarna har riktigt fina vapen som de inte släpper ifrån sig, det finns handlare som kallar långt mycket sämre vapen för fine men det är deras egen tolkning.


Denna är dock den bästa Starr 1856 vi haft äran att sälja på den svenska marknaden och revolvern är verkligen fin tex har den fina cartoucher nertill på kolven men också den större cartouchen på höger halva längs upp på kolven denna är vanligtvis bortsliten på de flesta dock mycket tydlig på detta exemplar. Acceptans stämpeln under kolven är också tydlig.


Kolven är i övrigt fri från skador och har aldrig putsad den är vad samlare kallar för open grained dvs 100% original.


Vapnet är nummerlikt.


Trummans kammare är mycket fina och visar väldigt lite slitage mot vad man normalt brukar se på dessa.


Nipplarna är original och i bra skick ej lossade, men kan självklart lossas om kunden vill det.


Spelet pipa trumma är någonstans 0,20-0,25 och då är denna inte justerad. Starr kan man justera spelet på genom att lossa matarkransen och schimsa.


Pipan är i mycket gott skick långt över medel för en revolver som legat oanvänd i över 100 år.

När man  börjar använda sin revolver så blir de bara bättre. Bedömer denna pipan till en 9/10 i nuläget och den kommer efter användning att bli en 9+ eller möjligen 10.


Revolverns stämplar på stommen är djupt slagna och mycket bra.


Vapnet har endast blivit avtorkat med olja och fått kollat så att skruvarna går att lossa precis så som samlarna vill ha det, därmed inte sagt att inte en skytt kan ha den för bättre Starr blir det inte så lätt att finna.


Mekaniken är på topp och revolvern låser upp i sina lägen likt ett kassaskåp.


Priset är satt utefter skick och inköp. Det finns säkert billigare på marknaden men i detta skicket är de oftast dyrare jämför gärna!


SÅLD